Beoordeling door klanten: 8.4​/10 ­ 55 beoordelingen

Regie op eigen werk en ontwikkeling

Ook als het prima draait!

Een case uit onze directe klantenkring: een organisatie, die het belang onderkent van vitaliteit en energie, op persoons- en teamniveau.

Dagelijks zetten medewerkers van een ICT-bedrijf in de zorg zich met hart en ziel in. Zij hebben alle deskundigheid en kwaliteiten hiervoor in huis. Ze werken doelgericht en met energie. Ze staan altijd voor elkaar klaar en respecteren elkaar. Iedereen kan zichzelf zijn. Ze moedigen elkaar aan om kansen te pakken en talenten tot bloei te laten komen in een energieke werkomgeving. Zij zetten samen de schouders onder verbeteringen voor klanten. Een prima werksituatie, wat zich uit in tevreden medewerkers. Is er dan nog wel ondersteuning nodig? Jazeker!

Jan-Hein, directeur van deze organisatie:
“Wij vinden investeren in ontwikkeling van onze collega’s ontzettend belangrijk. Als medewerker moet jij het beste uit jezelf kunnen halen. Daarom vragen we onze medewerkers: geef aan wat je wilt doen, wat de toegevoegde waarde voor jou én de organisatie is, dan gaan we samen na wat de mogelijkheden zijn! Ontdek wat je kwaliteiten zijn, leer van je fouten. Blijf up-to-date in jouw vakgebied, neem de ruimte om nieuwe dingen te doen. We bieden daarvoor ook een intern opleidingsprogramma aan, gericht op persoonlijke en teamontwikkeling. Om op ‘sterkte’ te blijven en te blijven leren en ontwikkelen. Zo blijven medewerkers niet alleen nu, maar ook in de toekomst op een energieke, gezonde en positieve manier aan het werk.”

Het opleidingsprogramma is gericht op het versterken van:

  • Kennis van de organisatie (the way of working) en het zorgveld, inzicht en skills
  • Vitaliteit, eigen regie en persoonlijk leiderschap
  • Effectieve communicatie en samenwerking

Human Impuls draagt hieraan bij met de trainingen ‘Regie op eigen ontwikkeling’ en ‘ Regie op eigen werk.’

Regie op eigen ontwikkeling

In 2 dagdelen krijgen de deelnemers in de training Regie op eigen ontwikkeling meer inzicht in wat ze vooral belangrijk vinden in hun werk en loopbaan, wat hun drijfveren en ambitie zijn. Ze bepalen hun persoonlijke kompas, hun gewenst richting. Ze worden zich meer bewust van wat hun hier vooral bij helpt én belemmert. Daarbij spelen een positieve mindset, fysieke en mentale veerkracht, focus op kwaliteiten, constructieve gedachten (i.p.v. belemmerende en afbrekende gedachten en overtuigingen), eigen regie en persoonlijke effectiviteit een belangrijke rol. De deelnemers oefenen én ervaren direct hoe het ook anders kan: met meer energie, plezier, impact en maximale kans op succes.  Na afloop weten ze wat nodig is om gericht in actie te komen en te blijven. En ze zijn ook in staat om dit helder, duidelijk en krachtig te verwoorden aan anderen.

Regie op eigen werk

Bij de training Regie op eigen werk krijgen deelnemers in 2 dagdelen meer inzicht in hun vitaliteit en hoe dit wordt beïnvloed. Ze onderzoeken hoe vitaal ze zijn en waar winst te behalen is. Aanleiding voor deze training kan zijn: een gevoel van onrust, spanning, stress, hypermodus, vermoeidheid, geen focus of weinig energie. En / of de wens om effectiever, met meer plezier en energie te werken. Deelnemers krijgen duidelijk waar ze invloed op kunnen uitoefenen. Ze krijgen handvatten aangereikt om effectief om te gaan met werkdruk en stress, waar ze hun draagkracht, effectiviteit, plezier en energie versterken.

En wat vinden de medewerkers van de organisatie? Die zijn er blij mee:

Ga ook met energie aan de slag!

Wil je jouw organisatie of team ook verder in beweging brengen en met net zoveel plezier en energie werken als de medewerkers van deze organisatie? Human Impuls biedt begeleiding op maat, gericht op jullie (ontwikkel)behoefte. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Webdesign door LiNC