Beoordeling door klanten: 8.4​/10 ­ 55 beoordelingen

Samen sterk: als familie aan werk

Samen een familiebedrijf runnen met alle patronen en dynamieken die er tussen broers, zussen en schoonfamilie zijn. Ga er maar aan staan! Hoe houd je het leuk en hoe houd je het bedrijf dan vitaal en succesvol? De directie van het bedrijf wilde het ‘anders’, maar wist nog niet goed hoe. Aan spirit ontbrak het niet – allen gaan voor hetzelfde doel: het bedrijf dat (schoon)vader groot heeft gemaakt behouden en liefst nog groter maken. Human Impuls verzorgde een in company training voor de directie.

Eerst alles in kaart
Met veel plezier gingen we deze uitdaging aan. Want wat is precies ‘het moet anders’? Dat startte met een brede inventarisatie. Daarbij kwamen zaken aan de orde als hoe verloopt de besluitvorming? Wat betekent het dat het ene directielid meer werkt dan het andere? Doe je alles zelf omdat je dan zeker weet dat het gaat zoals jij wilt? Of kun je zaken delegeren en zo meer lucht krijgen? Wat vraag je van je medewerkers en wat mag je van hen verwachten? Hoe houd je het leuk voor jezelf en elkaar? Geef je aandacht aan wat niet goed gaat of focus je op waar je naartoe wilt? Hoe stuur je op gewenst gedrag en wat verstaan we daar eigenlijk met elkaar onder?

De definitie van ‘anders’
Na een intensieve ochtend kwamen we met elkaar tot de conclusie dat ‘het moet anders’ vertaald kan worden in: “We willen goede coaches zijn voor onze medewerkers, voor onszelf en voor elkaar. We willen ieders kwaliteiten kunnen inzetten om het directieteam verder te ontwikkelen. We willen minder snel in oplossingen schieten, maar meer effectief kunnen coachen in het moment en werk kunnen delegeren.”

En dan?
Nu we de definitie van ‘anders’ in beeld hebben, kunnen we weer een stap verder. Hoe kunnen we de doelen realiseren? De directieleden wordt aan de hand van diverse oefeningen steeds duidelijker dat als zij hun stijl van leidinggeven en samenwerken aanpassen, er ook bij hun medewerkers ander gedrag kan ontstaan. Hoe minder afhankelijk de directieleden medewerkers laten zijn en hoe minder de directie ‘stuurt’, hoe meer betrokken, proactief en positief de medewerkers raken. En hoe meer het de directieleden zal lukken om zelf een stapje terug te doen.

Het is daarbij belangrijk om de medewerkers zo te coachen en te begeleiden dat zij enerzijds zich betrokken en gewaardeerd voelen en met plezier werken. Anderzijds is het van belang dat het gewenste gedrag en de gewenste resultaten worden bereikt.

Aan de slag
De directieleden gaan aan de slag met coaching technieken. De eerste stap daarin is het samen verkennen van ieders persoonlijke en gezamenlijke ambitie. We ontdekken welke dynamieken en patronen in de samenwerking en communicatie een rol spelen. Het goede gesprek, effectieve aansturing en vertrouwen zijn daarin sleutelwoorden. Nu die in beeld zijn, kan het team een volgende stap zetten richting een succesvolle toekomst. Met meer aandacht voor ieders persoonlijke en de gezamenlijke ambities en doelen, de realisatie van een positieve mindset en meer veerkracht, energie en plezier.

Webdesign door LiNC